שאלות ותשובות בנושא עיקור וסירוס
שאלה: מהם עיקור וסירוס ומדוע הם נחוצים?
תשובה: עיקור הוא אחד האמצעים החשובים למניעת דלקות רחם וגידולים סרטניים. סירוס הזכרים מפחית את הסכנה של סרטן האשכים והערמונית. חייהם של כלבים וחתולים שעברו עיקור/סירוס ארוכים יותר, בריאים יותר ואיכותיים יותר.
שאלה: האם עיקור וסירוס טבעיים לכלב/ חתולה שלי?
תשובה: כלבים וחתולים, בניגוד לבני האדם אינם שואפים לחוות את חווית ההורות ואין להם שליטה על מספר ההמלטות. כאשר מונעים את יצירת ההורמונים המכתיבים את ההתנהגות המינית, הכלבים אינם חשים בחוסר כלשהו.
הימנעות מעיקור וסירוס גורמת פעמים רבות להמלטות לא מבוקרות, וכך גורים רבים מוצאים את עצמם ללא בית וננטשים ברחוב או בכלביות.
שאלה: מדוע כדאי לכם לעקר או לסרס את כלבכם?
תשובה: העיקור והסירוס חוסכים ממך ומבני הבית את חוסר הנוחות הכרוך בתקופות הייחום המתרחשות פעמיים בשנה וכוללת: בריחה מהבית ושוטטות העלולים לגרום לפגיעה בכלבה, דימום בכלבות, יללות חזקות אצל חתולות, מטרד הנגרם כתוצאה מהתקהלות כלבים/ חתולים זכרים סביב הנקבה המיוחמת.
מאבקי זכרים הגורמים לפציעות קשות, ובסירוס בגיל צעיר גם הפחתת התנהגות הסימון בשתן
בונוס נוסף- עיקור וסירוס מזכים בהנחה משמעותית בחיסון הכלבת ואגרת הרישיון השנתית, כחלק ממדיניות משרד החקלאות לעידוד עיקור וסירוס.
שאלה: האם העיקור או הסירוס יפגעו בכלב/ה שלי?
תשובה: לתהליך העיקור והסירוס תופעות לוואי מעטות, שרובן המוחלט חולף ימים ספורים לאחר הניתוח. יש לזכור כי מנגד נשקפת הסכנה הטמונה בדלקות רחם וגידולים הפוגעים רבות בכלבות שאינן מעוקרות.
עיקור וסירוס מבוצעים בהרדמה מלאה והכלב/ה מקבל טיפול נגד כאבים במהלך הניתוח ואחריו.
הכלבים חוזרים בדרך כלל לתפקוד מלא תוך 24-48 שעות.
ככל שהניתוח מתבצע בגיל צעיר יותר ההתאוששות מהירה יותר. מומלץ לבצע עיקור וסירוס בגיל של כשישה חודשים. אצל כלבים הנוטים להשמנה לאחר עיקור/ סירוס ניתן להחליף לתזונה דיאטטית מתאימה.
שאלה: איך עיקור וסירוס יכולים להפחית את הסבל של הכלבים הנטושים?
תשובה: אלפי כלבים ננטשים מידי שנה בישראל. רובם מוצאים את מותם ברחובות, רעבים, מוזנחים או נדרסים. הכלביות מלאות בכלבים המשוועים לבתים, במיוחד כעת, לאחר תקופת הקורונה.
סירוס ועיקור הכלבים היא הדרך העיקרית להפחתת המלטות וכפועל יוצא הפחתת מספר הגורים הנטושים. יש לזכור שריבוי של כלבים נטושים משוטטים ברחבי העיר ובשטחים הפתוחים הינו סכנה לבריאות הציבור בשל מחלת הכלבת, שהיא חשוכת מרפא ומדבקת גם לבני אדם.